Wedstrijd Akkrum – Team 43

Het weekend van vrijdag 11 mei en zaterdag  12 mei hebben wij ons eerste wedstrijdweekend van de Young Solar Challenge 2018 gehad. Vrijdagochtend kwamen we aan bij de jachthaven in Akkrum, waar we onze tenten op konden zetten. ’s Middags werden onze schippers(Lisa de Witte, Noor Jaasma en Rob de Witte) en onze boot gekeurd. Ook mochten onze schippers in de namiddag en duik nemen tijdens de zwemtest.

Zaterdag hebben wij ons eerste wedstrijd gevaren. We begonnen ’s ochtends met de endurance race. Hierbij moest onze renner, Willem Bos, eerst een stuk rennen, waarna onze boot, met Lisa als schipper, mocht vertrekken. Op deze lange afstand zijn we als zevende geëindigd.  In de middag is de sprint gevaren door Noor, waar we een gedeelde 1e plek hebben behaald in een tijd van 1 minuut en 19 seconden.

De boten bij de start van de endurance race

In het algemeen klassement staan we 4e met 15 punten, één punt achter de 3e plek. Wij kijken uit naar het volgende wedstrijdweekend in Hoofddorp op 1 en 2 juni en hopen daar weer mooie resultaten te behalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *